неділю, 20 березня 2022 р.

У дружньому колі

 

20 березня 2022 року… 25-й день війни… Як би це страшно не звучало, але ми адаптувалися і продовжуємо життя в новій реальності. Ситуація в нашому місті дозволила розпочати дистанційне навчання, яке триває вже майже тиждень. Знання, освіта надзвичайно важливі особливо зараз. Ми віримо, ми знаємо що переможемо, що все буде Україна! І тоді розпочнемо відбудовувати українські міста і промисловість. Молоде покоління, зараз здобуваючи знання, творить наше сьогодні і завтра.
Наша гімназійна родина нещодавно поповнилася новими учнями. Ці діти разом зі своїми родинами, тікаючи від жахіть, які принесла війна в їхні домівки, покинули все, що було звичним та таким рідним.
У неділю гімназія привітно відчинила двері для наших нових гімназистів та їх родин. Крижанівський Анатолій Васильович, директор гімназії, розповів про минуле та сучасне нашого закладу, про успіхи та перемоги, про плани та надії.
Більше години тривала екскурсія гімназією, адже кожен її куточок створений з великою любов’ю та турботою.
Здивування та захоплення в учнів викликало те, що в нашому закладі є багато премій для учнів, які мають високі досягнення в навчанні або у вивченні окремих предметів, які беруть активну участь у житті закладу! Ці премії запровадили наші випускники, учителі, і навіть є премія від самого директора!
Вразила Галерея успіху з портретами гімназистів, яка оновлюється кожного року, на День відродження гімназії. Здивувало те, що тут може бути світлина будь-якого гімназиста, і для цього треба лише старатися та вчитися, бути активним та відповідальним. Наші нові гімназисти зауважили, що це є гарним мотиватором для навчання. Може, незабаром галерею поповнять і їхні світлини?!
Під час екскурсії діти дізналися таємницю нашого великого дзеркала, яку колись давно по великому секрету мені розкрили наші гімназисти! Виявляється, воно вбирає в себе всі негативні емоції та поганий настрій, а віддзеркалює натомість радість та позитив. Це чудо - дзеркало може здійснити найзаповітнішу, справжню мрію того, хто в нього зазирне й посміхнеться. Перевірено гімназистами!!! Виявляється мрія тепер у всіх нас одна. Ми довго вдивлялися в дзеркало, уявляючи нашу Перемогу та Мир.
Багато позитивних емоцій викликав акваріум з екзотичними рибками і те, що опікується ними сам директор!!!

Ще в нас було чаювання, потім - трохи творчості  та розповіді про себе. Київ, Буча, Харків, Сєвєродонецьк, Обухів, Боярка - ось така у нас тепер географія… Тішить те, що діти не перестають мріяти, будувати плани на майбутнє. Старшокласники думають про вступ, про майбутню професію, про те, який ВНЗ краще обрати. Діти скучили за спілкуванням із ровесниками, за навчанням за партами в школі, вони б із радістю позмагалися на спортивному майданчику. Віримо, що зовсім скоро це все буде! Все буде Україна!

 

Соціально-психологічна служба гімназії

Гавришко І.О.

Колісник О. Г.







Немає коментарів:

Дописати коментар

 Заняття з елементами тренінгу  "Моя безпека в Інтернеті.  Захисти себе, допоможи другу"      Користування мережею Інтеренет зараз...