суботу, 10 грудня 2022 р.

 

Дітям про права та обов'язки  

        В рамках Міжнародної акції 16 днів проти насилля в гімназії були проведені заходи, спрямовані на профілактику насилля серед учнів та просвітницьку роботу щодо прав та обов'язків дітей. 
    Гімназисти 2-6 класів створили та оформили інформаційний куток про права дитини, витяги із законодавства щодо цієї теми та основні обов'язки дітей. Серед учнів 1-2 класів соціальним педагогом було проведено заняття з елементами тренінгу "Знаю свої права та виконую обовязки", де гімназисти  ознайомились з правами дітей та відповідними обов'язками, розглянули ситуації порушення прав в казках та взяли участь у вправі "Обов'язок з торбинки ". В 3-іх класах було організовано Правовий квест "Знаємо права, виконуємо обовязки" та відеолекторій "Права дитини від поліцейських. Булінг". Також проведено зустріч учнів 3-Б класу та представника патрульної поліції, на якій було обговорено основи законодавства щодо домашнього насилля над дітьми та шкільного булінгу. 
    Знання та ознайомлення дітей із їхніми правами та обов'язками, наслідки за протиправні вчинки дає можливість зрозуміти особисту відповідальність перед близькими, гімназією та державою.







Немає коментарів:

Дописати коментар

 Заняття з елементами тренінгу  "Моя безпека в Інтернеті.  Захисти себе, допоможи другу"      Користування мережею Інтеренет зараз...