вівторок, 29 березня 2022 р.

Майстер-клас "Намалюю писаночку"



 27 березня 2022 року... В Україні триває війна.  У цей недільний ранок #Тернопільська_Українська_гімназія_імені_Івана_Франка вдруге від початку війни наповнилася голосами учнів. У стінах нашого закладу сьогодні панувала справжня магія: запрацювала школа писанкарства для гімназистів та їх батьків.    

      Писанка об'єднала гімназистів та наших нових учнів з тимчасово переміщених сімей. Ця зустріч дала можливість кожному не тільки глибше пізнати наші національні звичаї і традиції, дізнатися історію писанкарства, створити власну, унікальну писанку, а й ближче познайомитися та поспілкуватися з новими однокласниками.            

      Обряд виготовлення писанки зцілює душу. Створення писанки - це можливість розслабитися та заспокоїтися, осягнути власний внутрішній світ, зрозуміти та пізнати себе, віднайти гармонію в собі. Це дивовижний стан - ясний, спокійний і піднесений, але, разом з тим, цілісний,  зібраний та дієвий.                                     

    Писанка була оберегом для її власника ще за часів до прийняття християнства. Згідно вірувань наших далеких предків, писанка мала магічну добру силу: вона несла щастя, достаток, благополуччя, захищала свого власника від сил зла.                                       

    Про писанки складали легенди. В одній з них йдеться про те, що доля всього світу залежить від кількості писанок, які розписуються щорічно. І поки виготовляють писанки, світ у безпеці.                           

    Сьогодні нам знову вдалося створити куточок безпеки та дитинства для наших вихованців.                                                    

    Дякуємо Наталії Бойко, випускниці 2021 року, за активну участь і допомогу у проведенні заняття. 

      Усе буде Україна!

https://www.gimnasium.te.ua 

www.facebook.com/Тернопільська-Українська-гімназія-імені-Івана-Франка-584913535280145




















Немає коментарів:

Дописати коментар

 Заняття з елементами тренінгу  "Моя безпека в Інтернеті.  Захисти себе, допоможи другу"      Користування мережею Інтеренет зараз...