вівторок, 5 квітня 2022 р.

Недільні зустрічі тривають

 


Неділя, 3 квітня 2022 року, 39-й день війни в Україні. Учні продовжують дистанційне навчання.

Недільні зустрічі в гімназії - це нова сторінка нашої історії, яку розпочала війна. Сьогодні гімназія втретє за весь час війни привітно зустріла гімназистів. Діти з нетерпінням чекали на цю зустріч, адже тут вони змогли наживо поспілкуватися зі своїми однокласниками, які приїхали до нас із тих міст України, де зараз ведуться бойові дії.

Нам дуже хотілося створити куточок безпеки та дитинства, адже вони так його потребують зараз! Школа, однокласники, педагоги - усе це пов’язане з тим часом, коли був мир, було безпечно та безтурботно.

Зустріч розпочали у сховищі, під такий уже звичний для всіх нас гул сирени. Чи страшно нам? Так, як і всім, кожного разу, коли цей звук розриває повітря. Наше спілкування в підземеллі гімназії зігріло холодне приміщення, наповнило його світлом.

Сьогодні діти продовжили пізнавати наші національні звичаї і традиції: дізналися особливості створення українського народного оберегу –

ляльки - мотанки. На якийсь час кожен із нас відчув себе трохи чарівником - став творцем свого унікального оберегу.

Мотанки уособлюють собою єднання сімейних зв’язків поколінь. Така лялька здавна виконувала роль оберега, була символом жіночності та мудрості в кожній українській родині. За повір'ям, саме вона берегла сімейний затишок, добробут та захищала від злих сил.

Багато родин, які знайшли прихисток в нашому місті, не мають тут друзів, родичів – нікого. Спілкування, підтримка, живе спілкування віч-на-віч -  це те, що їм так потрібне зараз … Наші нові гімназисти надзвичайно зраділи можливості живого спілкування з ровесниками. Сподіваюсь, що вони знайшли тут нових друзів!

Батьків ми теж не залишили без роботи! У нас уже організувався такий собі «Батьківський клуб спілкування»! Цю зустріч відвідали й педагоги, які разом із батьками створили свій власний оберіг. За горнятком запашної кави обговорили проблеми, плани, надії.

Багато позитивних емоцій виникло, коли батьки й діти вперше очно побачили класних керівників. Були обійми, усмішки, багато теплих слів!

Батьки, діти - усі ми з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі, любимо Україну та віримо в перемогу!

Усе буде Україна!












Немає коментарів:

Дописати коментар

 Заняття з елементами тренінгу  "Моя безпека в Інтернеті.  Захисти себе, допоможи другу"      Користування мережею Інтеренет зараз...